Tip 1 Diyabet tanısı konulduğunda, tanıyı alan birey ve çevresi bu durumun verdiği şaşkınlığı uzun süre atlatmakta zorlanmaktır. Çünkü Tip 1 diyabetle birlikte tanıyı alan kişi artık sürekli olarak insülin kullanmak durumundadır.
İnsülin kullanımı kişinin sağlığı için elzemdir ancak pek çok kişi doktorun sabitlediği dozları doğru kullanırken, sabitleme yapmadığı kısa süreli insülin dozlarını doğru ayarlamakta zorluk çekmektir. Bu noktada karbonhidrat sayımı eğitimi detaylı olarak öğrenilmelidir.
Program besin gruplarının tanımlanmasından yani en temelden başlayarak kişinin karbonhidrat/ insülin oranını hatasız hesaplamasına kadar devam ederek en üst seviyede bilgilendirme ile sonlandırılır.
Böylece Tip 1 Diyabet hastası bireyin yediği yemeklerden sonra hipoglisemi ve hiperglisemi ataklarını minimum düzeyde olması hedeflenir.
Kişi yediği yemeğin içeriğinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bileceği için karbonhidrat /insülin oranına göre kısa süreli insülin dozuna doğru bir şekilde karar verir. Bu oranı uygulayan bireyler yediği yemeklerde çeşitlilik sağlayarak tek düze ve tek bir liste ile beslenme problemlemini çözmüş olur.
Tip 1 Diyabet tanısı alan bireylerin ilk dönemde hem bedensel hem de psikolojik olarak zorlandıkları bilinmektedir. Tip 1 Diyabet tanısını yeni alan bireylerin ve uzun yıllardır diyabet ile mücadele eden ve bir türlü istikrarlı kan şekeri düzeyini sağlayamamış bireylerin her zaman yanındayız! Bilgilerimizi sizle paylaşmak için heyecanlıyız!
Hemen ücretsiz ön görüşme randevusu oluştur!